Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Тролчета

КОСАТА Е ВСИЧКО - Тролчета / информация за филма

Trolls 2016
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

КОСАТА Е ВСИЧКО

26.10.2016  |   синефиш.бг
Косата е определяща за тролчетата и основна част от тяхната вселена. Вдъхването на живот на нейните почти свръхестествени сили става с помощта на т.нар. „Работна група за силата на косата“, към която се включват стотици художници и техници. Те се трудят единствено върху ефектите на косите, за да се гарантира, че магическите коси на тролчетата ще изглеждат и ще действат страхотна.

ТРОЛЧЕТА е първият филм на DreamWorks Animation, който използва „Уилоу“ – специално разработеният за компанията инструмент за симулация на коса. Уилоу е уникален с това, че е ефективно и стабилно решава възникнали проблеми с косата, ако тя е „имала лош ден“ – като извиване, триене, еластичност и противоречие между стотици хилядите косми на главата на героя.

Това дава възможност на талантливите художници на продукцията да стилизират, симулират и преглеждат косата на тролчетата с едно приложение. По този начин те имат интерактивен артистичен контрол да вдъхнат живот на косата на героя. Преди да разполагат с Уилоу, творците от различните отдели е трябвало да използват различни инструменти за постигане на стил, изпълнение и външния вид на косата.
Тази технология се използва на максимум, защото троловете са изградени преди всичко от коса; целят им свят се крепи на това, дори огънят и водата изглеждат като коса. Косата е тяхната суперсила!

За тролчетата косата има свой собствен живот. Те могат да крият неща в нея, се борят с нея и дори да я използват като стълбище. Те разполагат с неограничен потенциал точно там - на главите си.

Но цялата тази сила на косата не е постига лесно: Работната група за силата на косата е създала общо 1,8 милиона нишки, за Попи 84000, за Бранч - почти 50 000; а за кичурестата корона на Бриджит са използвани 237375 нишки.

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg