Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Assassins Creed

СКОК НА ВЯРАТА ... НА ЖИВО - Assassins Creed / информация за филма

Assassin's Creed 2016
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

СКОК НА ВЯРАТА ... НА ЖИВО

14.12.2016  |   синефиш.бг
Режисьора Кързел и екипът му знаят, че да се посветят на действието означава да  се изправят пред може би най-голямото предизвикателство на каскадьорската работата: свободното падане. Безкрайни изчисления, оценки на безопасността и намаляване на риска влизат в хореографията на каскадьорите във всеки филм, но свободното падане е сред най-опасните елементи за изпълнение, защото носи със себе си известна доза непредсказуемост. В действителност, в ерата на CGI много рядко се случва голям свободен пад да бъде заснет на живо, като дори когато са заснети с каскадьор, често не са истински свободни падания, а по-скоро контролирани спускания с въжета.

И все пак, свободното падане е от централно значение за скока на вярата, емблематичният ход за Assassin's Creed. Екипът осъзнава, че ако този номер отпадне от филма - или се направи на компютър – екшънът ще се обезцени. Така че вместо с помощта на цифров двойник, продукцията наема известния каскадьор и гимнастик Деймиън Уолтърс, който поема отговорността за организирането на 40-метровото свободно падане.

За късмет Уолтърс е фен на поредицата Assassin's Creed. Преди да се присъедини към проекта, британецът, който е правил каскади за редица филми като Kingsman: Тайните служби и 007 координати: Скайфол, е планирал извършването на скок на вярата за популярния си канал в YouTube. Фасбендър с учудване отбелязва: „Деймиън направи 40-метров скок на вярата без кран, без никакви въжета, без бънджи, просто свободно падане."

Скокът е заснет в пустинята на Алмерия, Испания. Кързел казва: „Светлината прави това място духовно. Серджо Леоне е заснел уестърните си тук, и аз се чувствах на точното място, за да направим скока на вярата.” В действителност Уолтърс е направил осем скока на вярата – започнал е с височина 12 метра и постепенно я увеличава до 40 метра, което никога не е било правено преди.” За камерата полетът от 25 и от 40 метра надолу изглежда по един и същи начин, но беше много важно за него да направи скок от най-високо, нещо което никога не е правил, - казва Кързел. - Беше доста вълнуващ ден, но и доста изнервящ, също така. Мисля, че може да се усети във филма, че някой го прави наистина. Много ми харесва, че мога да кажа именно това, горд съм че го заснехме с камера, а не го направихме с с няколко безопасни кликвания на бутони.”

Дори за опитен каскадьор като Уолтърс, свободното падане е страшно за изпълнение, и въпреки факта, че продукцията организира втори екип който да работи по заснемането на тази сцена, основния екип спира работа, за да гледа как Уолтърс ще скача. Уолтърс се смее: „Действителните размери на основата са само 10 на 10 метра, така че, когато си горе на платформата, на 40 метра височина, основата изглежда като лист хартия А4. Най-добрият момент е, когато се после се изправиш, тръгваш си и си казваш: „Да, добре съм."
***
Продуцентът Франк Маршал вижда бъдещето на ASSASSIN'S CREED на големия екран да бъде дългосрочно, както е с видеоиграта, на която се основава. „Едно от нещата, с които сме наясно е, че най-важната ни задача бе да създадем историята и да я изградим на точното й място. Смятам че героите във филма са толкова ангажиращи и интересни, че публиката ще иска да ги види и в продължение. А с цялата история, с която разполагаме, има толкова много различни места, на които е могат да отидат.”

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg