Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Бикът Фердинанд

От книгата до големия екран - Бикът Фердинанд / информация за филма

Ferdinand 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

От книгата до големия екран

15.12.2017  |   синефиш.бг
Едно от основните предизвикателства в превръщането на кратката книжка в пълнометражен филм е да се разшири историята и да се представят нови герои, които да съпроводят главния герой в неговото пътешествие. „Историята има много силно начало и край, затова взехме тези два много въздействащи компонента и създадохме средната част, която ни помага наистина да се привържем към Фердинанд“, споделя Андерсън. „Имахме възможността да прекараме повече време с него и да усетим света, в който той израства по един по-съвременен и релевантен начин. Освен това притежавахме свободата да представим всички тези шарени и запомнящи се герои, които не са от книгата. Въпреки това те също трябваше да бъдат в хармония с този свят и да отразяват посланието и чувствителността на книгата“.

Салдана и Форте посочват, че дълбоките послания на книгата им позволяват да разширят сюжета по един логичен начин. „Колкото повече проучвахме, толкова по-ясно ставаше, че историята може да бъде интерпретирана по безброй начини“, споделя Салдана. „Нашата история има дълбок смисъл в тази тежка действителност, в която живеем днес“.

Форте обяснява, че трябва много да се внимава, когато разгръщате една малка история, за да сте сигурни, че пътешествието на героя и всички нови поддържащи образи са също толкова задоволителни и привлекателни, както в историята, служеща за основа. „Всички работиха здраво, за да са убедени, че филмът ще бъде универсален и извън времето си, каквато е оригиналната история, която го е вдъхновила“, добавя Форте. „Бях запозната много добре с книгата. Тя има просто и силно послание, което е привлекателно за деца и възрастни. Разбира се, това послание днес намира същия отзвук, както по времето, когато книгата е публикувана за пръв път през 30-те“.

„Карлос е великолепен разказвач и много чувствителна личност“, споделя Дейвис. „Филмът притежава голямо сърце. Подрастващите ще разберат идеята, че трябва да напуснеш своя дом и да се озовеш в един по-малко защитен, но много по-конкурентен свят на възрастните. Фердинанд притежава набор ценности и се придържа към тях, въпреки че светът не го разбира. Както в класическите анимации, бикът се превръща в израз на нашите страхове, тревоги и мечти. Ще ви накара да се развълнувате дълбоко





 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg