Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Лешояда

НОВИНАРСКАТА АКУЛА НИНА - Лешояда / информация за филма

Nightcrawler 2014
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

НОВИНАРСКАТА АКУЛА НИНА

22.10.2014  |   синефиш.бг
Издигането на Лу в света на журналистите на свободна практика е подпомогнато от Нина, изиграна от Рене Русо, известна с впечатляващите си роли в АФЕРАТА ТОМАС КРАУН и ИГРА НА ПАРИ. "Нина е ветеран с 30-годишна практика в кървавия спорт, който са местните телевизионни новини," казва Гилрой. "Тя е около 50-те, със сурова красота, която е започнала кариерата си пред камерата, а сега, по силата на оцеляването, е станала мадам на целия бардак."

Гилрой прави ключов паралел между героите на Русо и Джиленхол. "И двамата са напълно оформени," казва той. "При Нина няма преход, освен че работата й е по-сигурна в края, отколкото в началото. Журналистическите граници, които Нина пресича с Лу, стават все по-крайни, но тя пресича граници от години. В края на филма, също като Лу, тя е възнаградена за решенията си."

Гилрой написва ролята за съпругата си Русо, "защото знаех, че тя ще се справи," обяснява той. "Рене притежава изумителното умение да показва външна коравост и вътрешна чувствителност, което бе много важно за героинята."

В средата на телевизионните новини, където външният вид често надвива вътрешните качества, Нина трябва да показва изгледа на жена, започнала пред камерата, но която сега се задържа на косъм на мениджърския си пост. Дизайнерът на костюмите Ейми Уесткот избира гардероб, който показва главните 20 години на Нина като репортер на екрана.

"Направихме референции с най-славните й дни," обяснява Уесткот. "Жени в нейната позиция често култивират определен външен вид и го запазват. Нейният външен вид е женствен с властни оттенъци, защото тя все още се опитва да се изкачи по стълбицата в нюзрума. Добавихме и малко сексапил в гардероба й, което е преобладаващо сред жените, водещи на новини в Лос Анжелис."

Под бляскавата фасада, Нина се бори да остане в крак със свят, завладян от интернет, където смартфони доставят информация денонощно. С отсъствието на Айфон, Нина се е превърнала в застрашен вид, и е на ръба да стане динозавър от старите медии. За да е конкурентна, тя огъва етическите граници до счупване и притиска Лу да й носи смразяващи кръвта записи. Отчаянието на Нина си личи в описанието й на нейната телевизия: "Мисли за нашите новини като за пищяща жена, бягаща по улицата с прерязано гърло."

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



 
Cinefish.bg Cinefish.bg