Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Лешояда

ЕДНА РАЗЛИЧНА ВИЗИЯ НА ЛОС АНЖЕЛИС - Лешояда / информация за филма

Nightcrawler 2014
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЕДНА РАЗЛИЧНА ВИЗИЯ НА ЛОС АНЖЕЛИС

22.10.2014  |   синефиш.бг
Град Лос Анжелис играе важна роля в ЛЕШОЯДА. Гилрой, който живее от 20 години в Ел Ей, иска да се опълчи срещу клишираната идея за града като пустош от магистрали. "Лос Анжелис притежава първична енергия," казва Гилрой. "Между океана, планините, ветровете Санта Ана, земетресенията и пожарите, той притежава един необуздан дух, особено през нощта. У него има ослепителна красота, когато дойдете от хълмовете и видите 30 километра осветена нощ." Малко филми са използвали града по-интензивно - тази история се развива на повече от 75 локации в Лос Анжелис.

Кинематографът Елсуит използва широки ъгли и ярка палитра, за да улови визията на Гилрой за Лос Анжелис като остров в пустошта, където човекът е аутсайдер. "Нищо нямаше да се получи без Робърт Елсуит," признава Гилрой. "Той даде много на продукцията. Окото му, чувствителността му, безкрайната му енергия - Робърт влагаше креативност във всеки един момент."

Дизайнерът на продукцията Кевин Кавано (ЧЕРНИЯТ РИЦАР) открил локации в Ехо Парк, Анджелино Хайтс и центъра, които уловили неопитомената атмосфера, рядко асоциирана с кинопредставяне на града. "Исках да покажа Ел Ей с неговото изобилие," казва Кавано. "Има много растителност, стари къщи и хълмове в Лос Анжелис - много интересни части на града, които не се виждат често."

Гилрой отбелязва "Кевин откри толкова много невероятни локации, които не бях виждал преди, но те бяха много подходящи за сцените. Работехме много близо с Кевин и той никога не се изложи с откриването на локации или подредбата на снимачната площадка. Той разбра напълно материала и креативно си гмурна в него."


ЛЕШОЯДА представя Лу като част от система на търсене и предлагане, в която местните новинарски телевизии раздухват криминалните репортажи, за да надуят рейтингите си. "Това е идеята, че продажбата на страх повдига рекламните тарифи," обяснява Гилрой. "Местните телевизионни новини използват хората, като им насаждат широко разпространено чувство на заплаха." Но въпреки това, ЛЕШОЯДА устоява на изкушението да сочи с пръст. "Винаги сме се опитвали да останем кинематографски неутрални," споделя Гилрой. "Не раздаваме морални присъди. Надяваме се, че филмът ще каже различни неща на различните хора. Целта е зрителите да видят част от себе си в Лу и в света, в който той живее."

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



 
Cinefish.bg Cinefish.bg