Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Отряд самоубийци

НАЙ-ЛОШИТЕ ГЕРОИ В ИСТОРИЯТА - Отряд самоубийци / информация за филма

Suicide Squad 2016
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

НАЙ-ЛОШИТЕ ГЕРОИ В ИСТОРИЯТА

02.8.2016  |   синефиш.бг
Дали някога е добре да си злодей? В ОТРЯД САМОУБИЙЦИ най-невероятната банда луди престъпници събирана някога. Заедно те ще разберат, че да са обединени от мисията да спасят света може да се превърне в най-дивото, най-ексцентрично и порочно приключение в техния изпълнен с безумия живот.

„Отряд Самоубийци е екип от супер-злодеи на DC, които са събрани заедно не по собствено желание, - обяснява сценаристът и режисьор Дейвид Ейър. – Защото кой може по-добре да надвие един супер злодей от някой като него или, в този случай, от цялата банда супер злодеи? Беше доста вълнуващо за мен, защото ми позволи да изследвам различна версия на филм за супергерои; те са абсолютната противоположност на героите.”

Въпреки, че не могат да считат своите подвизи за героични все още (или някога изобщо), приключенията на Отряда обхващат екстремни вълнуващи преживявания, хапливи гротески и пълна свобода на битките, които вървят рамо до рамо с действията на по-традиционните им екранни партньори. Те просто трябва да се опитат да се придържат на по-добрата страна на злото... за сега.
Уил Смит е начело на Отряда като майстора стрелец Дедшот. „Винаги съм обичал жанра за супергерои, а Дейвид искаше да направи една наистина забавен филм, в който да заложи на силна история за разликата между това да бъдеш лош и да бъдеш зъл. Помислих си, че това е една чудесна възможност да изиграя персонаж, който е баща със силно вътрешно противоречие с това, което върши за да се издържа. Но в същото време той е много, много добър в работата си.“ - усмихва се Смит.

Продуцентът Чарлз Роувън, ветеран в жанра, споделя: „Чувствах, че ще бъде наистина интересно да се направи филм за отрицателните герои от DC, за да се види кои от тях са наистина зли и при кои може да има някои смекчаващи фактори. Отряд Самоубийци включва всички тези заловени смъртоносни престъпници. Какво биха направили, ако имат възможност за намаляване на присъдите си или дори да спечелят свободата си, срещу участие в мисия, от която вероятно няма да оцелеят? Те приемат залога, не че имат особено голям избор.”

„Ако погледнете филмите, които Дейвид Ейър е направил до момента, - отбелязва продуцент Ричард Съкъл, - героите му винаги живеят, отдадени на своя вътрешен ритъм. Отрядът е воден от подобна идея. Героите не искат да им се казва какво и как да направят и се опълчват на системата. Те искат да играят по свои собствени правила, но са принудени да действат заедно като екип. Това създава огромно количество търкания и конфликти, което е наистина вълнуващо да се види.”

Макар, че на пръв поглед им се дава „избор", затворниците, които ще се включат в Отряда Самоубийци трябва да се научат да работят в екип - буквално. Това не е концерт по желание. Отскубнати от всеизвестния федерален затвор Бел Рийв, за чийто стени са задържани „най-лошите от най-лошите”, на Дедшот и съкилийниците му Харли Куин, Килър Крок и Диабло, не им е предложена точно най-привлекателната алтернатива. Зад този план стои безмилостната и манипулативна Аманда Уолър, агентът от разузнаването на САЩ, която се гордее със способността си да кара хората да действат срещу собствения си интерес.

Виола Дейвис, която е в тази роля, си припомня първоначалната дискусия с Ейър. „Първата ни среща се състоя в неговата къща, - казва тя. - Отидох на срещата, и ние просто си паснахме. Това се случва може би няколко пъти в кариерата, когато с някой просто ви получава. Човекът те поглежда и ти позволява да си ти. Такъв е Дейвид.”

Името и репутацията на Ейър са достатъчни, за да заинтригува Марго Роби. „Отряд самоубийци” - аз не знаех какво е това, не съм чела комикси като дете и съм невежа за цялата тази вселена. Но Дейвид беше негов сценарист и режисьор, а аз знам, че бих убила, за да работя с него. „Тренировъчен ден" е епичен филм. Гледах "End of Watch" четири пъти. А „Ярост” бе невероятен. Проведохме вероятно около 20 минутен разговор по Skype, той ми представи според мен едно доста несвързана концепция и аз се съгласих”.

Въпреки, че във филма полковник Рик Флаг не би трябвало да е „злодей”, на практика се получава тъкмо обратното. Всъщност Джоел Кинеман е еднакво привлечен от идеята и от представата на Ейър. Подобно на Роби, актьорът не е запознат с комиксовите герои и техния свят, но заявява: „Идеята, че има извънредни събития и тези престъпни свръхчовеци със специални способности са в този филм, а ние се държим сякаш това е реалния свят... именно това беше интригуващо за мен.”

В допълнение към разнообразните герои, които съставляват Отряда, Ейър иска да включи в него и един от най-мрачните персонажи от комиксите: Жокера. За да поеме мантията на може би най-емблематичния престъпник в DC вселената - както на страниците, така и големия екран - създателите на филма се обръщат към актьорът Джаред Лето. Носителят на Оскар® има за задача да изобрази изцяло нова версия на психопата клоун, чийто шеги винаги са смешни единствено на него.

„Когато бях дете, приятел на майка ми даде на мен и брат ми кутия, пълна с комикси, и това ни въведе в цял нов свят; Кутията на Пандора беше отворена, - спомня си той. - Когато се потопиш в тези светове, въображението ти просто пламва. Мисля, че е нужно много страст и решителност, за да се интерпретират тези истории, и от първия ми разговор с Дейвид, за мен стана ясно, че той иска да направи нещо специално, нещо по-различно. В работата с него, аз знаех, че ще бъда вдъхновен да намеря способ да пресъздам персонажа по мой собствен начин.”

„За мен всичко започва със сценария, а този на Дейвид е невероятно богат. Имам усещането, че героите изскачат от страниците, защото той умее да пресъздаде на хартия невероятно чувство за реалност, - казва Съкъл. - Това, което много обичам е, че той умее да пише провокативно; има острота и перчене в героите и филмите, които е направил. Той е идеалният избор за човек, който да вземе супер-злодеи и да ги представи толкова апетитни и вълнуващи, както никой друг в света на DC.”

Роувън се съгласява и добавя: „Едно от най-прекрасните неща в писането на Дейвид е, че той със сигурност може да бъде драматичен, но също така представя героите като големи личности, дарява ги със страхотно остроумие, невероятни реплики в диалога, които пасват идеално на ситуацията и персонажът се усеща истински и реален. Дори и в толкова интензивни обстоятелства като тези за анти-героите, публиката просто не може да се сдържи да не се разсмее и да им се наслади, защото са описани толкова необичайно забавни. Това е екшън  приключение, в което има много черен хумор.”

„За мен силата на марката DC е е универсалните качества на героите; има много истина в тях, - казва Ейър. - Те са носители на нашите съвременни ценности, но от друга страна самите герои са ехо от минали митологии. Това е тяхната вечна природа и затова мисля, че винаги ще бъдат привлекателни. Бях нетърпелив да разкажа историята с този конкретен отбор от герои, и да ги видя как оживяват във филма.”

Малко отбори могат да се похвалят с по-привлекателен външен вид от необуздано цветните герои на ОТРЯД САМОУБИЙЦИ, който освен чиста проба спектакъл, екшън битки и здрав хедонистичен саундтрак, представя радикална еуфористична смесица за летните кинолюбители.

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg