Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Най-великият шоумен

ХОРА ОТ МИНАЛОТО, ПЕСНИ ОТ БЪДЕЩЕТО: БЕНДЖ ПАСЕК И ДЖЪСТИН ПОЛ ЗА МУЗИКАТА - Най-великият шоумен / информация за филма

The Greatest Showman on Earth 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ХОРА ОТ МИНАЛОТО, ПЕСНИ ОТ БЪДЕЩЕТО: БЕНДЖ ПАСЕК И ДЖЪСТИН ПОЛ ЗА МУЗИКАТА

20.12.2017  |   синефиш.бг
    Приемайки задачата да напишат песните за Най-великият шоумен, Бендж Пасек и Джъстин Пол бързо осъзнават, че това е нещо, което не са правили досега. Желанието на Майкъл Грейси е да запълни лентата с мелодии и думи, пропити от емоции излезли извън времето, но и с модерни поп и рок препратки, които да накарат съвременните зрители да поемат на фантастичното пътешествие на Барнъм и неговите артисти. С музиката си, те трябва да срещнат минало и настояще.

    Пол си спомня: „Страстта на Майкъл бе толкова заразителна. Енергията му ни вдъхнови и бяхме привлечени от този свят, изпълнен с цветове и живот, с въображение и мечти. Идеята да разкажем история от миналото със съвременна музика бе ужасяваща в началото, но и беше интригуващо предизвикателство. Пишейки тези песни ние изследвахме смесица от стилове, която може би иначе никога нямаше да опитаме“.

    Пасек добавя: „Тъй като създадохме песни, които да разкажат една история за отваряне към света на чудесата, имахме възможността да влеем в творческия процес точно това чувство на радост. Най-великият шоумен смесва много неща, които обичаме и включва в себе си всичко, което само мюзикълите като форма на изкуството могат да ни дадат. В него има емоции, които завладяват сърцето по начини, по които думите не могат, и всичко е свързано с поп музиката. Така че да комбинираме тези влияния, докато създаваме песни, които музикално и лирично да описват героите, беше наистина невероятно за нас“.

    През цялото време Грейси се изявява като партньор в творческия процес. „По принцип не пишем музика, докато има друг в стаята. Малко сме потайни относно работата ни“, признава Пасек. „Но Майкъл беше като трети сътрудник в почти всяка песен и участваше в написването, от зараждането на идеята до финалния резултат. Той наистина ни накара да сме мотивирани най-вече от героите, за да открием уникалния глас за всеки един от тях“.

    Това се случва много преди La La Land и Пасек и Пол, все още неизвестни имена, знаят, че задачата им е да се докажат. Затова специално приветстват увереността на Грейси в техните способности. „Майкъл наистина ни подкрепяше и понеже разговаряхме с него за всеки емоционален елемент, успяхме да създадем нещо, което да представи всеки един от екипа в перфектната светлина“, споделя Пол.

    След като песните и актьорският състав са вече ясни, Пасек и Пол репетират с тях все едно са на Бродуей. „Наистина репетирахме все едно предстои изпълнение на живо“, обяснява Пол. „Репетиционната ни в Бруклин бе всичко, за което бихте си мечтали: в едната стая се репетираха танците, а в другата се изпълняваха песните. Единствената разлика с Бродуей беше, че разполагахме с малко студио, в което започнахме постепенно да записваме парчетата. Беше сюрреалистично да наблюдаваш как тези невероятни филмови звезди излизат на сцената с танцувалните си костюми и започват да пеят“.

    Записите също са напрегнати. „Записът на песните беше процес на количество, да съберем тонове с материал, а актьорите бяха неуморни“, споделя Пасек. „Идваха за по три-четири часа, пееха песните си отново и отново, понякога куплет по куплет. Идеята бе да изкараме най-доброто от най-доброто, за да сме сигурни, че ще съответстват на невероятната енергия, струяща от екрана“.

    Освен песните на Пасек и Пол, Джон Дебни, двукратен носител на Оскар, също допринася за създаването на филма, написвайки саундтрака за него. Пол споделя: „Джон създаде цялостна музикална палитра и красиви мелодии, които се свързаха с нашите песни по един особен начин. Той взе това, което направихме, и го интерпретира чрез собствения си талант, за да създаде още един красив пласт към историята“.
     

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg