Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Три билборда извън града

Обща информация - Три билборда извън града / информация за филма

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Обща информация

13.2.2018  |   синефиш.бг
“Какво казва законът за това, което можеш да напишеш или да не напишеш
на един билборд?” 
             ~ Милдред Хейс


    Истинска битка се разгаря по време на „посещението“ на Мартин Макдона в едно малко градче в Америка в ТРИ БИЛБОРДА ИЗВЪН ГРАДА, след като една майка е изкарана извън нерви от неразкритото убийство на дъщеря си. Това е третият филм на Мартин Макдона, ирландски драматург, сценарист и режисьор, след отличения с номинация за „Оскар“ и спечелил БАФТА за сценарий трилър В БРЮЖ и криминалната комедия СЕДЕМТЕ ПСИХОПАТА.

Всичко започва с Милдред Хейс и трите билборда, които тя наема на пътя за изхода от града. „Реших наемателят на тези билборди да е една скърбяща майка и оттук нататък сценарият се пишеше почти сам“, спомня си Макдона. „Милдред е силна, решена на всичко и буйна, но е съкрушена душевно. Това задвижи историята“.
Това е история, която отправя на носителката на „Оскар“ Франсис Макдорманд предизвикателството да се представи като модерна героиня в класически уестърн с изпълнение, което фокусира внимание изцяло върху нея.

„Наистина си я представях физически донякъде като Джон Уейн, защото нямаше женски образ, който да е толкова близо до Милдред“, обяснява тя. „Тя донякъде е като непознатия мъж в спагети уестърните, който пристига в едно градче, обикаля улицата с извадено оръжие и изпозастрелва всеки, който му се изпречи. Само в случая единственото оръжие, което използва Милдред, е нейния ум“.

„Може да го видите в начина, по който се движи, и в поведението й като цяло“, казва Макдона. „Мисля, че Джон Уейн се превърна в образец за Франсис. Но според мен в нея има и по нещо от Брандо и Монтгомъри Клиф.“

Милдред е първата главна героиня във филм на Макдона, но тя е може би най-непреклонният му герой – огорчена майка, която не съжалява за постъпките си, заела се да разчовърка устоите на управление в своето градче. Към Макдона и Макдорманд се присъединяват още уважавани актьори като Уди Харелсън, Сам Рокуел, Аби Корниш, Джон Хоукс, Лукас Хеджис и Питър Динклидж.



 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg