Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Джуманджи: Добре дошли в джунглата

ЗА ГЕРОИТЕ - Джуманджи: Добре дошли в джунглата / информация за филма

Jumanji: Welcome to the Jungle 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ГЕРОИТЕ

06.12.2017  |   синефиш.бг
Във филма четирима тийнейджъри – Спенсър, Бетани, Фридж и Марта, които изглеждат съвсем различни един от друг, се оказват мистериозно в света на Джуманджи. Много скоро те разбират, че трябва да се научат да работят в екип, ако искат да оцелеят. В новите си самоличности четиримата имат уникалната способност да се справят с конкретни проблеми, но изпълнението на всички тези задачи (или поне на повечето от тях) е затруднено от недостатъците им, които ще забавят техния напредък.

Археолог и международен изследовател, доктор Смолдър Брейвстоун е съвършеният екшън герой: безстрашен, по-бърз от куршум, способен да се изкачи навсякъде, боравещ умело с различни оръжия – и той прави всичко това под знака на своята прикрита маниакалност. Неговата слабост? Няма такава. На кого ви прилича? Не на друг, а на самия Дуейн Джонсън, който играе ролята.

Но в доктор Брейвстоун е Спенсър, невротичен играч с крехка физика, изигран от Алекс Уолф. Алергичен към какво ли не и много изнервен, Спенсър е всичко, което доктор Брейвстоун не е... или поне така изглежда.

Джонсън се наслаждава на възможността да играе нещо съвсем нетипично за него – герой, който е на светлинни години от алтер егото му Скалата или от който и да било от безбройните екшън герои, които е претворявал на екрана. „Спенсър е най-прекрасният, несигурен, мил, алергичен към всичко и забавен герой, който някога съм играл“, казва Джонсън. „Никога не съм имал шанса да вляза в образа на тийнейджър. Той не е някакъв здравеняк, а малкият Спенсър, който се слива с мен. Аз направлявам този уплашен, 16-годишен хлапак и това само по себе си беше предизвикателство за мен“.

Предизвикателство, защото успеха на филма зависи от това Джонсън да убеди зрителите, че той всъщност е... един неспокоен тийнейджър. Но актьорът признава, че макар днес да е самоуверен зрял мъж, това не винаги е било така. „Дори когато бях на 16, изглеждах като на 46 години. Бях висок почти 2 метра и тежах над 100 кг, имах и гъсти мустаци. Но както и да изглеждах външно, всъщност си бях тийнейджър, който се опитваше да намери своето място под слънцето. Така че се придържах изцяло към тийнейджърския си дух и исках да накарам всички, които гледат филма, да си мислят: „Това е Спенсър“, а не „Това е Скалата“.

„Няма друг актьор на планетата, който да превърне тази идея в нещо толкова забавно, като Дуейн“, казва Касдън. „Той изцяло се посвети на тази роля. Дуейн беше напълно завладян от възможността да играе нещо съвсем нетипично за него. Той беше абсолютно запленен от това хлапе“.

Когато Бетани (Медисън Айсмен), обсебената от себе си училищна кралица, е привлечена от играта, тя избира да влезе в образа на гениалния доктор Шели Оберон, която ще помогне за навигацията в Джуманджи като експерт по картография, археология и палеонтология. Само едно уточнение: Шели всъщност е съкратено от Шелдън. Вманиачената по външния си вид Бетани изненадващо се оказва по нейните думи „свръхдебелак на средна възраст“– в ролята е Джак Блек. (И Бетани въобще не е изненадана, когато силата на Шели далеч не е неговата издръжливост).

За Блек ролята е интересна в два аспекта. Първо, той се забавлява с възможността да представи скритата в него тийнейджърка. За да го направи както трябва, той държи да се убеди, че заедно с младата дама, с която си поделят ролята, гледат на нещата по еднакъв начин. „Винаги съм знаел как да се превърна в гореща мацка. Това е сред уменията ми“, казва комикът. „Но тийнейджърките, които познавам, са някъде от 80-те години, така че преди началото на снимките затрупах Медисън Айсман с въпроси. Трябваше да направя своето проучване. Въпросите ми бяха от сорта: какво слушаш в момента, коя е любимата ти музика и кой сериал следиш с интерес. Гледах, слушах и набързо си наваксах всичко. Медисън ми помогна много“.

Но Джек не само е доволен от ролята си, а и от възможността да работи заедно с режисьора Джейк Касдън. Двамата снимат заедно филма от 2001 г. „Град Ориндж“. „Джейк е един от любимите ми режисьори. „Град Ориндж“ беше най-забавният ми филм и атмосферата на снимачната площадка беше страхотна. Джейк е супер интелигентен, свръхзабавен и с него не спирахме да си разменяме шеги. Така че бях моментално заинтригуван от предложението и готов отново да се забавляваме заедно. Той знае как да ме предизвика, за да дам най-доброто, на което съм способен като актьор“.

„Джак е един от моите любимци, с които е удоволствие да се работи. Винаги съм убеден, че той ще даде най-доброто от себе си“, казва Касдън. „Така че когато го накарахме да играе тийнейджърка, не бях сигурен какво ще се получи, но знаех, че той ще бъде невероятен. Той е Британи във всяка секунда на екрана“.

Самоувереният спортист Фридж, изигран от Сер‘Дариус Блейн, е буквално най-големият в училище. Когато се озовава в Джуманджи, неговата популярност нараства, поне донякъде. Сега той е Франклин Финбар или Лосът – експерт по зоология и оръжия... но с доста смален вид – поне до ръста на Кевин Харт. И ако това не е достатъчно зле, неговите слабости, а именно в силата, скоростта и... тортите, допълват унижението му.

„Когато Фридж трябва да избира своя герой, той естествено се спира на Финбар Лосът. Лосът трябва да е силен, огромен, висок, точно като Фридж“, казва Харт. „Но той съвсем не е такъв. В крайна сметка той се оказва като мен, което ще рече един много дребен човек. Всичко, което е смятал, че ще бъде, всъщност е точно обратното. Той е бил голям и корав в истинския живот, но в играта е мъничък. Фридж не е толкова печен и не може да се справи с нещата, с които преди е успявал. И изведнъж се превръща в противоположност на самия себе си, и това определено не му харесва. Но той ще трябва да направи крачка назад и да се примири, че Спенсър ще е лидерът“.

„За мен Кевин е един от най-забавните хора в момента на планетата и е просто невероятно, че той участва в този филм“, казва Касдън. „Още когато започнахме ми стана ясно, че работя заедно с човек, притежаващ комедийни суперсили. Той може да бъде смешен само като си отвори устата или само като го погледнеш“.

Искрената, но необщителна Марта, изиграна от Морган Търнър, знае, че годините в гимназията не са приятни, но животът й ще се подреди в колежа и след него. Това обаче съвсем не улеснява нейното ежедневие. Досега тя се е справяла като се е сливала с пейзажа и е стояла настрани, но като могъщата Руби Роундхаус, професионален убиец и майстор на бойни изкуства, Марта се превръща в опитен боец, който привлича вниманието на всички. За нея това е доста непозната територия, но тя няма друг избор, освен да приеме това и да се бори за оцеляването си.

Шотландската актриса Карън Гилън, позната от сериала на BBC „Доктор Ху“ и с ролята на Небула в поредицата „Пазители на галактиката“, се преобразява във войнствената Марта. Джуманджи се превръща в мястото, където героинята ще разбере каква е нейната същност.
 
„За мен израстването на Марта е да разбере как да се забавлява“, споделя Гилън. „Тя е интровертна, трудна за общуване тийнейджърка, която е принудена да разполага с тялото и мислите на някой, който е толкова различен от нея. Аз съм малко несръчна на моменти, но успях да изиграя всички тези силни и опасни героини и ми се налагаше да преодолея моите собствени странности. С Марта/ Руби успях да приема тази своя страна и наистина да се позабавлявам“.

„Аз харесвам Карън от доста време“, признава Касдън. „И начинът, по който тя представя Марта – много интелигентно, но малко непохватно интровертно момиче, което открива на какво е способно пред очите ни – е един от любимите ми моменти във филма. Тя пресъздава толкова добре всички настроения на героинята си“.

Алекс, игран от Ник Джонас, е друг играч, който или ще помогне на останалите в тяхната мисия, или ще символизира опасността, на която са подложени.

„Аватарът на Алекс е пилот – Джеферсън МакДона“, казва Джонас. „Той е в играта от известно време и е преживял доста трудности докато е вътре. С развитието на филма разбираме, че историята му е доста оплетена“.

Изследователят и авантюрист Ван Пелт, съперник на доктор Брейвстоун, задейства план, който ще задържи завинаги нашите герои в Джуманджи. В ролята е Боби Канавале.

„Заради желанието си непрекъснато да открива, Ван Пелт е обсебен от преследването на нещо неуловимо и митично“, казва Канавале. „Живеем във времена, в които повечето хора смятат, че сме открили всичко, което трябва да бъде открито, затова малцина всъщност поемат на такива експедиции. Има нещо наистина вълнуващо в идеята да се озовеш на непознато място”.  

Касдън поддържа непрекъснат баланс между героите и комедийните елементи като позволява на актьорите да покажат своята забавна страна. „Това е актьорски ансамбъл мечта“, казва режисьорът. „Всички са толкова забавни и всеотдайни, освен това работеха толкова добре като екип. А те са също и актьори с добра физика, което беше много важно, защото във филма има страшно много екшън. И всички те се впуснаха стремглаво в него“.

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



 
Cinefish.bg Cinefish.bg