Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Джуманджи: Добре дошли в джунглата

ЗА ДИЗАЙНА НА ПРОДУКЦИЯТА - Джуманджи: Добре дошли в джунглата / информация за филма

Jumanji: Welcome to the Jungle 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ДИЗАЙНА НА ПРОДУКЦИЯТА

06.12.2017  |   синефиш.бг
За да представят на екрана екзотична дестинация като Джуманджи, актьорите и екипа се налага да направят голяма саможертва – да пътуват до опасната сърцевина на джунглата в... Оаху, Хавай (Това е трудна работа, но все някой трябва да я свърши).

Касдън и Толмак са убедени, че снимките на автентични места в джунглата са от съществено значение. Освен че обогатяват качествата на самия филм, локациите дават възможност да се доизмислят различните каскади, а и вдъхновяват актьорите за техните изпълнения.

„За да повярват зрителите, че нашите герои наистина са били всмукани в джунглата, трябваше действително да отидем там“, казва продуцентът Мат Толмак. „За щастие джунглата на Хавай е страшно разнообразна и разполагахме с всичко необходимо. Обстановката беше доста драматична, допринасяше за повишаване на напрежението и за невероятния контраст между истинския свят и случващото се във филма“.

Островът е събрал в себе си различни лица на джунглата, включващи долината Ваймеа, Северния бряг и фермата Куалоа от най-ветровитата страна на Хавай с изглед към океана и долината.

Докато местата в джунглата са използвани за естествен фон на събитията във филма, дизайнерът на продукцията Оуен Патерсън превръща пейзажа в нещо наистина уникално, подходящо за фантастичния свят на видео игра като Джуманджи.

Ветеран в дизайна на продукция, сред чийто многобройни филми са Първият отмъстител: Войната на героите и поредицата Матрицата, Патерсън и неговият екип от дизайнери, строители и декоратори създават множеството филмови декори на острова, включително огромен хангар, събрал в себе си коли, лодки, самолети и хеликоптер.   

„Екзотичният приказен свят на Джуманджи е в пълен контраст с атмосферата в малкото американско градче Брантфорд“, казва Патерсън. „Беше чудесно предизвикателство да си позволим да експериментираме и да си поиграем с развитието на света на Джуманджи. Но като видях построените от нас антични храмове, къщичката на Алекс, качена на истинско бананово дърво, и останалите декори, разположени толкова естествено сред красивите джунгли и водопади на Хавай, нямаше как да не изпитам невероятно удовлетворение“.

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



 
Cinefish.bg Cinefish.bg