Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Бандитките на Оушън

ЗА ПРОДУКЦИЯТА - Бандитките на Оушън / информация за филма

Ocean's 8 2018
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ПРОДУКЦИЯТА

05.6.2018  |   синефиш.бг
След три и половина седмици е годишният бал на „Метрополитън“... и ние ще го оберем.

Изминаха повече от 10 години, откакто оглавяван от Оушън екип успя да се сдобие с милиони долари. Сега нова банда се събира за грандиозен обир. Този път обаче планът е на Деби Оушън и тя има нужда само от осем жени с невероятни умения, за да го осъществи.

Режисьорът и сценарист Гари Рос казва: „Една престъпна група винаги е най-важното в американските филми, но с няколко изключения, престъпниците са мъже. Бях заинтригуван от идеята как група силни жени ще се впишат в жанра, който винаги е ограничавал тяхната роля. Освен това обожавам филмите за обири“.
Сандра Бълок допълва: „Това е филм за обир, а такива филми са винаги много забавни. Как крадците ще се измъкнат със своята плячка и какво ще им се случи по време на обира? Но този филм всъщност е за тези осем невероятно интересни жени, интелигентни и забавни, които ще ви представят своята одисея и всички обрати и премеждия част от нея“.

Бълок е в ролята на Деби Оушън, която е прекарала повече от пет години в съставянето на сложен план за кражбата на Toussaint, уникалната диамантена огърлица на Cartier, оценена на стойност 150 милиона долара. И тя възнамерява да го осъществи по време на най-коментираното събитие на годината – балът на „Метрополитен“.

Още преди пет години на Рос хрумва идеята на ново начало на поредицата „Бандата на Оушън“ и той я споделя с режисьора на трилогията Стивън Содърбърг.
„Стивън е мой близък приятел и ние „неофициално“ сме работили заедно по няколко проекта през годините“, отбелязва Рос. „Ако той не участваше, не мисля, че щях да го направя. Беше чудесно да работим заедно“.

Содърбърг споделя, че е въодушевен от идеята, както и от избора на Рос за актриси в главните роли. „Гари ме попита: Какво ще кажеш за Санди в ролята на сестрата на Дани? Реших, че наистина звучи интересно и споделих това с Джери Уайнтроб. А той каза, че идеята е фантастична“.

Всъщност Уайнтроб първи се свързва с Бълок. „Все още нямаше готов сценарий, но енергията, удоволствието и страстта, които Джери вложи в тази поредица, бяха заразителни“, спомня си актрисата.

Макар че не е работил в сътрудничество с някого от първия си опит като сценарист на „Големият“, Рос знае, че този път ще е различно. Той се свързва с Оливия Милч, на която предлага да развият заедно сценария. „В крайна сметка поставихме началото на добро партньорство“, отбелязва той.

„Гари разбираше колко е важно в процеса да бъде замесена и една жена“, казва Милч, „и аз бях развълнувана да участвам”.

Содърбърг коментира: „Мисля, че Гари и Оливия намериха необходимия баланс. Сценарият им едновременно се доближава до стила на поредицата „Бандата на Оушън“, но сам по себе си е уникален“.

    За съжаление, легендарният продуцент Джери Уайнтроб почина, преди да успее да види готов филма. „Беше трудно да си представим филм от тази вселена без Джери като продуцент“, споделя Содърбърг. „Той не беше просто продуцент, а човек с невероятно присъствие“.

    Сюзън Екинс, дългогодишният партньор на Уайнтроб, която е изпълнителен продуцент на предишните филми от поредцата, се включва сега като продуцент. Содърбърг казва: „Гари и аз се срещнахме с нея. Казахме й, че е била част от предишните три филма и сега й предлагаме една по-важна роля“.

    Екин с удоволствие се завръща към поредицата, която е била важна част от нейния живот и кариера в продължение на почти две десетилетия. „От „Бандата на Оушън“ през 2001 г., през последвалите продължения, имах удоволствието да работя с невероятни таланти в киното като Джери Уайнтроб и Стивън Содърбърг. И сега имам възможност да продължа традицията със Стивън и Гари. Мисля, че това, заради което тези филми са толкова популярни по целия свят, е чувството да не те хванат с плячката и да се забавляваш, докато се измъкваш“.

В традициите на поредицата „Бандите на Оушън“ всеки член на екипа допринася с нещо специално за общата картина. Към Бълок се присъединяват Кейт Бланшет, Ан Хатауей, Минди Кейлинг, Сара Полсън, Акуафина, Риана и Хелена Бонъм Картър.
Рос отбелязва: „Не подбирах просто актриси за всяка отделна роля. Исках да сформирам банда, която заедно да звучи перфектно. Беше вдъхновяващо от самото начало“.

Възможността да работят заедно се превръща в основен стимул за актрисите. Бланшет потвърждава: „Когато Гари и Стивън започнаха да обсъждат имената в ансамбъла, който подготвяха, нямах възражение към никоя актриса. Това наистина са невероятно талантливи жени, с които беше страхотно да играем заедно“.
Хатауей казва: „Снимането на един филм е като споделено преживяване, но когато си заедно с още седем жени, направо нямаш търпение да започнеш. Да работим заедно въобще не беше проблем и точно затова толкова се забавлявахме“.
„В този дух на сътрудничество премина целият процес“, казва Рос.

„На снимачната площадка се усещаше химията между тези осем изключително креативни дами. Понякога просто се отдръпвах встрани и гледах какво ще се случи“.
„Някои сценаристи не обичат импровизациите, но Гари постоянно ни насърчаваше“, отбелязва Хатауей. „Като режисьор той успяваше да накара всяка от нас да се раздаде на 100 процента и да направи най-доброто, на което е способна. Мисля, че той се справи брилянтно“.

„Фактът, че Гари е и сценарист се усещаше през цялото време“, допълва Бланшет. „Той постоянно правеше промени, което добавяше много настроение на снимачната площадка. Това, с което този филм си прилича с предишните три, са непрекъснатите обрати в сюжета. Но той използваше това по много остроумен начин, така че всички ще бъдат изненадани“.

Поемайки в друга посока, „Бандитките на Оушън“ измества действието от казината на Лас Вегас в Ню Йорк, по време на най-коментираното събитие – благотворителната вечеря, на която се събират средства за Института за костюми към музея на изкуствата „Метрополитън“, известно още като бала на „Мет“. На снимачния екип е разрешен безпрецедентен достъп до музея, където снимките продължават 10 дни – повече от всяка друга продукция. Рос казва: „Ако не бяхме снимали в „Метрополитън“, мисля, че филмът нямаше въобще да се получи. Но това, че имахме възможност да работим тук, беше огромно предимство“.
   
Cartier също е безценен партньор, създавайки специално за филма модифицирана версия на ослепителната огърлица Toussaint, която има важна роля в историята, като обект на целия план. „Toussaint е една от най-големите огърлици в тяхната колекция, която стои в специален сейф“, споделя изпълнителният продуцент Даяна Алварес. „Беше от изключително важно значение тя да изглежда истинска... да бъде като истинска. От екипа на Cartier ни консултираха по различни въпроси, техният опит ни помогна много. Те ни позволиха на снимаме в огромния магазин на Cartier. Да имаш възможност да попаднеш в техния свят и да го покажеш на екрана, беше голяма чест“.

    „Бандитките на Оушън“ е заснет изцяло в Ню Йорк и Содърбърг казва по този повод: „Гари свърши страхотна работа, улавайки живота в града. Не мога да си представя по-добро място за снимки. Ако трябва да изберете който и да е град по целия свят за снимките на четвърти филм от поредицата „Бандата на Оушън“, не може да изберете по-добър. Добавете към това възможноста да видит
е осем забележителни жени, при това в един кадър по едно и също време... Няма по-вълнуващ момент“.







 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg